PERUSMALLIT

JT-puukkojen
perusmallit


Tilaustöiden lisäksi JT tekee viiden perusmallin tuotesarjaa jonka jokaisella mallilla on oma erityinen käyttöalueensa.

Puukkojen mallit ja muodot ovat hioutuneet vuosien kuluessa omien kokemuksien ja asiakkailta saadun palautteen ohjaamana kunnes puukkojen käyttöominaisuudet, ergonomia ja turvallisuus ovat huippuluokkaa.

Perusmallien terät on taottu 52100-laakeriteräksestä ja ne on lämpökäsitelty kolminkertaisesti. Terien hionnan ja käsin viimeistelyn jälkeen terät etsataan niin että terien karkaisulinjat ja teräksen kiderakenne tulevat esille.

Puukkojen kahvamateriaalina JT käyttää visakoivua joka suojataan kosteudelta öljyllä kyllästämällä. Kahvojen koristemateriaaleina on tavallisesti hirvensarvea ja/tai kovapuuta. Helat JT tekee messingistä. Eräpuukkoa on saatavana sekä puukahvaisena että tuohikahvaisena versiota. Tupet perusmalleihin valmistetaan käsin, puulestaa myöten. Tuppien koristelu on hillityn arvokas ja ne on käsin sävytetty tummanruskeiksi.

JT pyrkii tekemään perusmallejaan hieman vaihtelevilla teränpituuksilla jotta puukot säilyttävät yksiköllisen luonteensa, puukkojen mittoja on mahdollista myös muunnella asiakkaan toivomuksen mukaan.

Perussarjan puukot sopivat loistavasti myös laadukkaiksi liikelahjoiksi ja ammattilaisten työkaluiksi.

Hintahaarukka RD-teräisille skandi- ja eräpuukoille: 780 - 980€

Yksilöllisten nahkapakotusten sekä luukaiverrusten hinnat sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.
 


Yleispuukko
JT Yleispuukko Yleispuukko on puutöitä varten terävän kiilamainen ja kooltaan pienehkö.

Yleispuukko 400€


Skinner
JT Nylkyri Metsästyspuukko on nylkypuukko, jonka terä on taottu leveäksi ja hiottu koveraksi. Kahva on muodoltaan pitkä.

Metsästyspuukko 500€


Eräpuukko
JT Erapuukko Eräpuukko on eränkävijän yleispuukko.

Eräpuukko, puukahva 450€
Eräpuukko, tuohikahva 480€


Nikkari
JT Nikkari Nikkari-puukko on lyhytteräinen ja muodoltaan käteensopiva kaikissa nikkarointitöissä.

Nikkari 380€


Skandipuukko
Skandinaavinen puukko Skandipuukko on lyhytteräinen ja muotoilultaan perinteinen skandinaavinen peruspuukko, joka sopii kaikkiin töihin.

Skandipuukko 450€